Acupunctuur, EMDR, Meditatie, Mindfulness, NLP, Yoga, Bioresonantie, Bindweefsel Massage, Voetreflexologie, Fytotherapie, Hypnose Heiloo

Therapeuten uit de omgeving

Zolang er in deze gemeente geen therapeut te vinden is vind u hieronder therapeuten uit de omgeving waar u ook terecht kunt.

Mesdaglaan 8
1816 VC
Alkmaar

Acupunctuur Alkmaar

Acupunctuur

In onze praktijk aan de Mesdaglaan 8 te Alkmaar passen we acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde toe.
Deze behandelwijzen krijgen in Nederland een steeds belangrijker plaats als een waardevolle aanvulling op. . . .

Gijsbrecht van Aemstelstraat
1091 TA
Amsterdam

Acupunctuur Amsterdam

Acupunctuur

Als arts ben ik opgeleid in de reguliere geneeskunde en als acupuncturist in de traditionele Chinese geneeskunde. In de combinatie van deze beide geneeswijzen zoek ik graag voor u de “best of both worlds”.

Zijlweg 133A
2015 BE
Haarlem

Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur

In mijn praktijk vindt u deskundige behandeling van uw klachten, waarbij ook altijd aandacht is voor de dieper gelegen oorzaken. Dit heet in de Chinese Geneeswijzen ‘Ben Biao’, het behandelen van wortel en tak. Alleen. . . .

Nieuwe Boteringestraat 87
9712 PK
Groningen

Acupunctuur Marjon Lanting

Acupunctuur

Ik ben in 1986 begonnen te werken als fysiotherapeute in Nederland, Zwitserland, Duitsland,en Zuid-Afrika.

Sinds 1994 kwam daar Acupunctuur bij, eerst in Zuid-Afrika en later serieus doorgezet met de klas. . . .

Kanaalstraat 37a
6418 EG
Heerlen

Acupunctuur Parkstad

Acupunctuur

Mijn naam is Michel Essers. Al enige jaren beoefen ik acupunctuur. Hiervoor heb ik diverse opleidingen moeten volgen. Als acupuncturist ben ik aangesloten bij ZHONG, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese. . . .

Reint Dijkemastraat 6
9628 CW
Slochteren

Acupunctuur Timmerman

Acupunctuur

Acupunctuur is onderdeel van de TCM = Traditional Chinese Medicine. Hieronder vallen ook kruidengeneeskunde,oefentherapie (o.a. Qi Gong, Tai Qi) en voedingsadviezen. De TCM wordt al meer dan 4000 jaar met succes toege. . . .

Broekhovenseweg 166
5021 LJ
Tilburg

Acupunctuurpraktijk Nieuwlands

Acupunctuur

Acupunctuur is een natuurlijke manier van gezondheid bevorderen die inzetbaar is bij het verminderen van bijvoorbeeld pijnklachten waarbij chronisch medicatie gebruikt wordt. Het kan de kwaliteit en snelheid van het g. . . .

Rijsenborch 145
4132 HM
Vianen

Aike Liebregts

Ademtherapie,Hypno Therapie

Het woord zegt het al: ademtherapie, ook wel rebirthing genoemd, is een therapeutische manier van ademen.

Tijdens een rebirthingsessie wordt intensief en ontspannen geademd, waarbij de inademing en uitade. . . .

Ruiterweg 1
Westerveld

Akeru

Iriscopie

Wij zijn Piet en Inge Peizel en voeren samen onze praktijk in Darp.
Darp is gelegen in de omgeving van de plaatsen Meppel, Steenwijk, Hoogeveen en Heerenveen.

In onze praktijk passen wij zowel de we. . . .

Laan van Meerdervoort 96c
2517 AR
Den Haag

Balanzs

Massage,Yoga

Bij Balanzs staat plezier voorop. Er moet al zo veel in het dagelijks leven, bij ons hoeft dus even niets. Behalve dan genieten van een fijne yogales. Balanzs gelooft in nuchterheid. We zijn niet zweverig en staan alt. . . .

De Waarden 162
7206 GL
Zutphen

Bara Yoga

Yoga

Alle yoga is Hatha yoga en iedere docent brengt zijn of haar eigen ervaring en invalshoek mee. Mijn interesse ligt bij het voelen, de tastzin, en de verbinding met jezelf. Het is deze zoektocht die mijn lessen kenmerk. . . .

Joost van den Vondellaan 70
7412MS
Deventer

Berry Steenbruggen

Mindfulness,Yoga

Al meer dan 30 jaar verzorg ik Hatha yoga, wateryoga,stoelyoga, ouderenyoga, meditatieyoga en yoga privelessen.

Yogalessen kun je volgen in Twello, Epse, Terwolde en Deventer.

De eerste proe. . . .

Emmaweg 6
9981 VB
Eemsmond

Berti Aafjes

Klassieke Homeopathie

Berti Aafjes-van der Meulen (1960) is opgegroeid in Gelderland. Woont en werkt nu in het noorden van de provincie Groningen.


Opleiding: Een 5-jarige HBO studie aan de Academie voor Natuurgeneeskund. . . .

Bergstraat 6
3811 NH
Amersfoort

Bindi Yoga Amersfoort

Yoga

Bindi is hét centrum van Amersfoort & omstreken voor yoga en persoonlijke ontwikkeling; een thuisbasis voor iedereen die streeft naar vitaliteit van lichaam en geest. In een veilige en huiselijke omgeving kan je ruimt. . . .

Middenburcht 136
3452 MT
Utrecht

Bioresanantiepraktijk de Meern

Bioresonantie Therapie

Bioresonantie betekent resonantie tussen levende systemen. Dit gegeven wordt in de bioresonantietherapie toegepast om op een energetisch niveau (het niveau van trillingen, frequenties) te testen door wat voor stoffen. . . .

Westmallepad 9
1066 PP
Amsterdam

Bioresonantie Amsterdam

Bioresonantie Therapie

De Bioresonantietherapie is een energetische behandelmethode uit de bio-fysische geneeskunde.
Het menselijk lichaam is opgebouwd uit weefsels en organen. Op hun beurt bestaan deze weefsels en organen weer uit ce. . . .

Pastoor van de Loolaan 25
6823 BC
Arnhem

Bioresonantie Arnhem

Bioresonantie Therapie

Mag ik me even voorstellen.

Mijn naam is Daphne Kortebein-Klaver ik ben geboren in 1963, gehuwd en heb een dochter.

Wat mij bewoog om een opleiding als bioresonantietherapeute te gaan volgen. . . .

Lodewijkstraat 35
9724 BE
Groningen

Bioresonantie Groningen

Bioresonantie Therapie

De basis van Bioresonantie berust op inzichten en ontwikkelingen uit de Biofysica.

De Biofysica is de gedachte dat het gehele lichaam bestaat uit cellen, die trillen op bepaalde frequenties en daardoor me. . . .

Kloosterhout 43
9408 DL
Assen

Bioresonantiepraktik Ester

Bioresonantie Therapie

Mijn naam is Ester Koster. Samen met mijn vriend, dochter en mijn zoon woon ik in Assen.
Gedreven door mijn interesse in het menselijk lichaam, en natuurlijk ook de persoon erachter, ben ik op zoek gegaan naar. . . .

Soesterweg 199
3812 AG
Amersfoort

Body & Soul

Alexandertechniek

Muziek, muziek en nog eens muziek; dat was en is mijn leven. Al op jonge leeftijd was ik in de weer met orgels, blokfluiten en keyboards, tot ik mijn passie voor saxofoon ontdekte. Ik schreef muziek, speelde in orkest. . . .

Hoofdweg 166
9695 AS
Bellingwedde

Body en Mind

Meditatie

Sinds 2015 worden er regelmatig Kundalini yoga (body en mind) weekenden aangeboden.

Deze weekenden zullen een thema hebben; bijv. verbinding, balans, heling, e.d.

De yoga zal worden gegeven d. . . .

Oosterstraat 29 B
Groningen

Budda Balance

Yoga

Veel mensen beginnen met Yoga nadat ze over de positieve werking hiervan hebben gehoord. Indien u door middel van Yoga graag aan een specifiek doel of een lichamelijke klacht wilt werken helpt Buddha Balance u hier gr. . . .

Koningsweg 2 - 26
3762 EC
Soest

Centrum voor Fysiotherapie Soest

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving ziet. Lichaam en geest van de mens vormen één geheel en alle processen in het lichaa. . . .

Schoolweg 148
5916 PL
Venlo

Centrum voor Yoga

Yoga

Het centrum is een plek van rust, bezinning en verbondenheid.

Waar iedereen zich even losmaakt van de hectiek van het dagelijks leven en werkelijk zichzelf kan zijn.

Om vanuit meer evenwich. . . .

Overcingellaan 17
9401 LA
Assen

Chu Lam Acupunctuur

Acupunctuur

Het is wel duidelijk dat ik mijn behandelmethoden flink heb uitgebreid in de afgelopen tien jaar. In het begin heb ik acupunctuur toegepast volgens de klassieke traditionele Chinese geneeskunde. In loop der jaren heb. . . .

Acupunctuur in Heiloo

Acupunctuur helpt bij veel klachten en heeft nauwelijks bijwerkingen. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Daarnaast heeft het ook een preventieve werking en een positieve invloed op het welbevinden. De weerstand en de pijngrens worden vergroot en mensen worden levenslustiger.

EMDR Heiloo

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Meditatie Heiloo

Meditatie heeft al positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving indien je het elke dag een korte periode doet. Door meditatie kom je tot rust en laat je stres los. Je leert jezelf beter kennen en schept overzicht in je leven.

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

NLP

Een stevige basis om je communicatie effectief in te zetten? Goede communicatie in relaties? NLP wordt steeds populairder als hulpmiddel om effectief te communiceren en doelen succesvol te bereiken. Neurolinguïstisch programmeren is een methodiek die gebruikt wordt voor betere communicatie, training, opleiding en coaching. Het principe ligt in het feit dat aan de hand van de werking van de hersenen op speciale manieren informatie kan worden overgedragen of opgenomen.

Bioresonantie therapeut in Heiloo

BRT is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat elk orgaan in het lichaam een specifieke trillingsfrequentie heeft van elektromagnetische aard. Die trilling kan verstoord zijn door ziekte of onbalans in het lichaam. Volgens de beoefenaars van bioresonantie kan deze verstoring met bioresonantie-apparaten worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur door tegengestelde trillingen toe te dienen. Soms wordt dit gedaan in combinatie met een al dan niet homeopathisch medicijn.

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die door fysiotherapeuten in de reguliere praktijk en door meridiaantherapeuten (als onderdeel van een behandeling) gegeven kan worden. De bindweefselmassage is klinisch onderzocht en ontwikkeld door mevrouw E.Dicke. Veranderingen van bindweefselspanning zijn aanwijzingen voor de therapie.Wordt alleen op de oppervlakkige huidlaag een bindweefsel massagestreek uitgevoerd, dan spreekt men van ‘oppervlakkige huidtechniek’. Bij de 'diepe techniek' of ook wel ‘fascietechniek’ geeft de therapeut een prikkel in het onderhuidsbindweefsel, waarbij de patiënt een scherp, snijdend gevoel ervaart. Er ontstaat lokaal vrijwel direct een rode verkleuring van de huid als gevolg van een histaminereactie, die na verloop van tijd vanzelf verdwijnt. Belangrijk echter is de samenhang tussen de huid, het zenuwstelsel en de inwendige organen. Hieraan ontleent de bindweefselmassage zijn werking.

Voetreflexologie

De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in — sommigen voegen daar ook de handen en de oren aan toe — in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkeringen.

Fytotherapie Heiloo

Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij de geest een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid vormt. Volgens fytotherapeuten is de oorzaak van een lichamelijke klacht namelijk te wijten aan een verstoord evenwicht tussen je geest en het lichaam. Met behulp van 100% plantaardige middelen kan deze balans hersteld worden. In tegenstelling tot homeopathie worden de werkzame stoffen uit de geneeskrachtige planten in hun normale dosering toegediend. Fytotherapie wordt ook wel aangeduid met kruidengeneeskunde.

Natuurgeneeskundig therapeut

Natuurgeneeswijzen omvatten een heel spectrum aan alternatieve geneeswijzen met een holistische benadering waarbij patiënten behandeld worden op een wijze die een bepaalde notie van 'natuurlijkheid' inhoudt. Bij deze geneeswijze wordt het 'zelfgenezend vermogen' van het lichaam centraal gesteld en wordt ziekte gezien als een gevolg van het ophopen van afvalstoffen. De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op het creëren van omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen.

Behandelingen maken veelal gebruik van middelen die de natuur biedt, zoals licht, warmte, aarde, water, lucht en planten. Voorbeelden van gebruikte behandelingen zijn fytotherapie, bloedreinigingstherapie, ademhalingsoefeningen en massage. Ook kan een therapie gericht zijn op voeding of psychische gesteldheid.

Chiropractie

Volgens de chiropractie bestuurt het zenuwstelsel alle processen binnen het lichaam. Aangenomen wordt dat, wanneer er binnen deze processen iets fout gaat, de oorzaak hiervoor vaak terug te vinden is in het zenuwstelsel. Deze abnormaliteiten kunnen zowel mechanisch (spier- en gewrichtspijn) als systemisch zijn (bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, astma, en gezichts- en gehooraandoeningen). Chiropractors behandelen gewrichten overal in het lichaam om mechanische problemen aan te pakken. Wanneer er sprake is van neurologische betrekking (bijvoorbeeld tintelingen in de vingers, scherpe pijnscheuten langs de achterkant van het been, enzovoort) wordt de behandeling vooral gericht op de wervelkolom.

Yoga Heiloo

Als je wilt beginnen met yoga moet je eerst een bepaald type yoga kiezen, het is namelijk meer dan alleen maar bewegen en ontspannen. Bij yoga gaat het om lichaamshouding, ademhaling, concentratie, meditatie en bewustzijn. En er zijn verschillende vormen van yoga die andere dingen bieden. Je kunt yoga zoeken om een flinke inspanning te willen leveren of juist voor technische perfectie of lange intensieve poses?