Acupunctuur, EMDR, Meditatie, Mindfulness, NLP, Yoga, Bioresonantie, Bindweefsel Massage, Voetreflexologie, Fytotherapie, Hypnose Haarlemmermeer, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp

Raadhuisplein 302
2132 TZ
Haarlemmermeer
Na een succesvolle start en opening van de praktijk Hoofddorp in 2002, bleek al snel dat uitbreiding noodzakelijk was. Een deskundig team van collega-acupuncturisten stelt ons nu in staat aan uw behandelverzoek snel en b . . . .
Acupunctuur
Kruisweg 1061
2131 CT
Haarlemmermeer
Welkom bij Yoga Centrum Hoofddorp. Dé plek voor yoga, meditatie en ontspanning in het centrum van Hoofddorp en de Haarlemmermeer. Graag maken we kennis met je. Wie ben jij? En waar zoek je naar? Zoek je balans? Wil je t . . . .
Yoga

Therapeuten uit de omgeving

Zolang er in deze gemeente geen therapeut te vinden is vind u hieronder therapeuten uit de omgeving waar u ook terecht kunt.

Gijsbrecht van Aemstelstraat
1091 TA
Amsterdam

Acupunctuur Amsterdam

Acupunctuur

Als arts ben ik opgeleid in de reguliere geneeskunde en als acupuncturist in de traditionele Chinese geneeskunde. In de combinatie van deze beide geneeswijzen zoek ik graag voor u de “best of both worlds”.

Zijlweg 133A
2015 BE
Haarlem

Acupunctuur Haarlem

Acupunctuur

In mijn praktijk vindt u deskundige behandeling van uw klachten, waarbij ook altijd aandacht is voor de dieper gelegen oorzaken. Dit heet in de Chinese Geneeswijzen ‘Ben Biao’, het behandelen van wortel en tak. Alleen. . . .

Westmallepad 9
1066 PP
Amsterdam

Bioresonantie Amsterdam

Bioresonantie Therapie

De Bioresonantietherapie is een energetische behandelmethode uit de bio-fysische geneeskunde.
Het menselijk lichaam is opgebouwd uit weefsels en organen. Op hun beurt bestaan deze weefsels en organen weer uit ce. . . .

Laurierstraat 109
1016 PL
Amsterdam

De Nieuwe Yogaschool

Yoga

Middenin Amsterdam bieden we de School waarin je veilig yoga en meditatie beoefent.
De vruchten die je plukt op de mat kun jij op jouw beurt in het dagelijkse leven integreren.
Je verbinden met jezelf en a. . . .

Turfsteeg 4
2011 DC
Haarlem

De Yoga Tempel

Yoga

Wij bieden je een introductieles van 2 uur én 3 proeflessen voor €39 (normale prijs €70).

Als je ervaring hebt met yoga kun je starten met twee proeflessen ( €10,-). Je hoeft je voor proeflessen niet aan. . . .

Spaarne 112
2011 CM
Haarlem

Liesbeth de Wit

Biodynamische Therapie

In 1999 ben ik in therapie gegaan bij een biodynamisch therapeut. Het was als thuiskomen. Ik ben lange tijd bij haar geweest en heb ontzaglijk veel geleerd. Het woord ‘therapie’ doet het proces eigenlijk te kort; ik h. . . .

Moldau 3
1186 KW
Amstelveen

Praktijk Acupunctuur Amstelveen

Acupunctuur

Ieder mens wordt geboren met een krachtig vermogen om te genezen.

Acupunctuur is een holistische behandel methode die de genezing stimuleert door het activeren van het zenuw-endocrien-immuun systeem. Een. . . .

Ouderkerkerlaan 15
1185 AB
Amstelveen

Yoga Amstelveen

Yoga

Als eigenaar van YogaAmstelveen ben ik me er steeds bewuster van geworden wat onze boodschap is. We werken allemaal met hart en ziel en delen dit graag gepassioneerd met iedereen die ons bezoekt. Ons doel is uiteindel. . . .

Acupunctuur in Haarlemmermeer

Acupunctuur helpt bij veel klachten en heeft nauwelijks bijwerkingen. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Daarnaast heeft het ook een preventieve werking en een positieve invloed op het welbevinden. De weerstand en de pijngrens worden vergroot en mensen worden levenslustiger.

EMDR Haarlemmermeer

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Meditatie Haarlemmermeer

Meditatie heeft al positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving indien je het elke dag een korte periode doet. Door meditatie kom je tot rust en laat je stres los. Je leert jezelf beter kennen en schept overzicht in je leven.

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

NLP

Een stevige basis om je communicatie effectief in te zetten? Goede communicatie in relaties? NLP wordt steeds populairder als hulpmiddel om effectief te communiceren en doelen succesvol te bereiken. Neurolinguïstisch programmeren is een methodiek die gebruikt wordt voor betere communicatie, training, opleiding en coaching. Het principe ligt in het feit dat aan de hand van de werking van de hersenen op speciale manieren informatie kan worden overgedragen of opgenomen.

Bioresonantie therapeut in Haarlemmermeer

BRT is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat elk orgaan in het lichaam een specifieke trillingsfrequentie heeft van elektromagnetische aard. Die trilling kan verstoord zijn door ziekte of onbalans in het lichaam. Volgens de beoefenaars van bioresonantie kan deze verstoring met bioresonantie-apparaten worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur door tegengestelde trillingen toe te dienen. Soms wordt dit gedaan in combinatie met een al dan niet homeopathisch medicijn.

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die door fysiotherapeuten in de reguliere praktijk en door meridiaantherapeuten (als onderdeel van een behandeling) gegeven kan worden. De bindweefselmassage is klinisch onderzocht en ontwikkeld door mevrouw E.Dicke. Veranderingen van bindweefselspanning zijn aanwijzingen voor de therapie.Wordt alleen op de oppervlakkige huidlaag een bindweefsel massagestreek uitgevoerd, dan spreekt men van ‘oppervlakkige huidtechniek’. Bij de 'diepe techniek' of ook wel ‘fascietechniek’ geeft de therapeut een prikkel in het onderhuidsbindweefsel, waarbij de patiënt een scherp, snijdend gevoel ervaart. Er ontstaat lokaal vrijwel direct een rode verkleuring van de huid als gevolg van een histaminereactie, die na verloop van tijd vanzelf verdwijnt. Belangrijk echter is de samenhang tussen de huid, het zenuwstelsel en de inwendige organen. Hieraan ontleent de bindweefselmassage zijn werking.

Voetreflexologie

De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in — sommigen voegen daar ook de handen en de oren aan toe — in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkeringen.

Fytotherapie Haarlemmermeer

Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij de geest een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid vormt. Volgens fytotherapeuten is de oorzaak van een lichamelijke klacht namelijk te wijten aan een verstoord evenwicht tussen je geest en het lichaam. Met behulp van 100% plantaardige middelen kan deze balans hersteld worden. In tegenstelling tot homeopathie worden de werkzame stoffen uit de geneeskrachtige planten in hun normale dosering toegediend. Fytotherapie wordt ook wel aangeduid met kruidengeneeskunde.

Natuurgeneeskundig therapeut

Natuurgeneeswijzen omvatten een heel spectrum aan alternatieve geneeswijzen met een holistische benadering waarbij patiënten behandeld worden op een wijze die een bepaalde notie van 'natuurlijkheid' inhoudt. Bij deze geneeswijze wordt het 'zelfgenezend vermogen' van het lichaam centraal gesteld en wordt ziekte gezien als een gevolg van het ophopen van afvalstoffen. De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op het creëren van omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen.

Behandelingen maken veelal gebruik van middelen die de natuur biedt, zoals licht, warmte, aarde, water, lucht en planten. Voorbeelden van gebruikte behandelingen zijn fytotherapie, bloedreinigingstherapie, ademhalingsoefeningen en massage. Ook kan een therapie gericht zijn op voeding of psychische gesteldheid.

Chiropractie

Volgens de chiropractie bestuurt het zenuwstelsel alle processen binnen het lichaam. Aangenomen wordt dat, wanneer er binnen deze processen iets fout gaat, de oorzaak hiervoor vaak terug te vinden is in het zenuwstelsel. Deze abnormaliteiten kunnen zowel mechanisch (spier- en gewrichtspijn) als systemisch zijn (bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, astma, en gezichts- en gehooraandoeningen). Chiropractors behandelen gewrichten overal in het lichaam om mechanische problemen aan te pakken. Wanneer er sprake is van neurologische betrekking (bijvoorbeeld tintelingen in de vingers, scherpe pijnscheuten langs de achterkant van het been, enzovoort) wordt de behandeling vooral gericht op de wervelkolom.

Yoga Haarlemmermeer

Als je wilt beginnen met yoga moet je eerst een bepaald type yoga kiezen, het is namelijk meer dan alleen maar bewegen en ontspannen. Bij yoga gaat het om lichaamshouding, ademhaling, concentratie, meditatie en bewustzijn. En er zijn verschillende vormen van yoga die andere dingen bieden. Je kunt yoga zoeken om een flinke inspanning te willen leveren of juist voor technische perfectie of lange intensieve poses?