Acupunctuur, EMDR, Meditatie, Mindfulness, NLP, Yoga, Bioresonantie, Bindweefsel Massage, Voetreflexologie, Fytotherapie, Hypnose Groningen

Nieuwe Boteringestraat 87
9712 PK
Groningen
Ik ben in 1986 begonnen te werken als fysiotherapeute in Nederland, Zwitserland, Duitsland,en Zuid-Afrika. Sinds 1994 kwam daar Acupunctuur bij, eerst in Zuid-Afrika en later serieus doorgezet met de klassieke acupunctu . . . .
Acupunctuur
Noorderhaven NZ 57
Groningen
Welkom bij Aurahealing Groningen, mijn naam is Bas van der Lee, gecertificeerd AuraTouch® healer. Aurahealing Groningen specialiseert zich in de behandeling van levensvragenproblematiek, hulp bij burn-out, het doorbreke . . . .
Aura Therapie
Lodewijkstraat 35
9724 BE
Groningen
De basis van Bioresonantie berust op inzichten en ontwikkelingen uit de Biofysica. De Biofysica is de gedachte dat het gehele lichaam bestaat uit cellen, die trillen op bepaalde frequenties en daardoor met elkaar in ver . . . .
Bioresonantie Therapie
Hereplein 4-1
9711 GA
Groningen
Bij een bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid (‘onderhuidse bind­weefsel’) geprikkeld. Dit bevordert door­bloeding, versnelt afvoer van afval­stoffen en verbetert de effec­tiviteit van spieren. Zeer effec . . . .
Bindweefselmassage
Oosterstraat 29 B
Groningen
Veel mensen beginnen met Yoga nadat ze over de positieve werking hiervan hebben gehoord. Indien u door middel van Yoga graag aan een specifiek doel of een lichamelijke klacht wilt werken helpt Buddha Balance u hier graag . . . .
Yoga
Parkweg 54 A
9725 EK
Groningen
Als je vastloopt in je werk, de liefde, je relatie of worstelt met persoonlijke vraagstukken, verwikkelt bent in een gevecht met je omgeving of jezelf, worstelt met emoties of negatieve gedachten, zoekt naar jouw plek in . . . .
Gestalt Therapie
Kometenstraat 5
9742 EC
Groningen
De alternatieve geneeswijze homeopathie is tegenwoordig een vaak gebruikte vorm van genezen. Steeds meer patiënten bezoeken homeopathische artsen, naast de reguliere geneeskunde, om hun klachten te laten behandelen. Jan . . . .
Biofysische Geneeskunde,Homeopathie
De Held 57
9745 DH
Groningen
Ik geef therapie op individuele basis. Na een intake volgen vier sessies van een uur met tussenpozen van één à twee weken. Daarna wordt besproken of het zinvol is om door te gaan, eventueel met grotere tussenpozen. De me . . . .
Ademtherapie
Hereweg 82
9725 AG
Groningen
EMDR is een behandeling die ervoor zorgt dat je minder last hebt van de emotionele gevolgen van nare ervaringen in je leven. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, ontwikkeld door de Amerikaanse p . . . .
EMDR
Lindenhof 2
9713 NT
Groningen
Mirjam heeft boven in het pand een praktijk voor drama en Alexandertechniek. Het is een ‘laboratorium voor lichaam, stem en persoonlijke presentatie’. Wij onderzoeken er de verbinding van mentale en fysieke lichaamsbeweg . . . .
Alexandertechniek
Hereweg 114
9725 AK
Groningen
Met oefentherapie Cesar/Mensendieck leert u zelf uw klachten te verminderen en te voorkomen. Wij analyseren uw bewegingsgedrag en verbeteren deze door oefentherapie. Er wordt veel aandacht besteed aan de uitvoering van u . . . .
Cesar Therapie
Westersingel 15-17
9718 CA
Groningen
Mijn naam is Mark van der Galiën. Ik ben werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en docent (natuurvoeding, fytotherapie en yoga). Mijn focus in de natuurgeneekundige praktijk is het zoeken van verbanden: waarom heeft . . . .
Yoga
Groningen
Bent u op zoek naar een goede BSM de Jong Therapeut in uw omgeving? Vul dan onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met therapeut in de buurt.
BSM de Jong Therapie
Noorderhaven 32
9712 VK
Groningen
Het therapeuticum in Groningen is een centrum voor antroposofische gezondheidszorg. De basis van het therapeuticum wordt gevormd door een huisartsenpraktijk. De praktijk is in haar ruim twintigjarig bestaan uitgegroeid t . . . .
Antroposfische geneeswijze
Helper Brink 61-141
9722 EK
Groningen
Reiki is een prachtige, eenvoudige behandelwijze om te helen. Juist in de huidige maatschappij met veel hectiek en onrust is reiki een prachtig instrument. Reiki zet je zelfgenezend vermogen in gang en doet wat nodig is . . . .
Reiki

Acupunctuur in Groningen

Acupunctuur helpt bij veel klachten en heeft nauwelijks bijwerkingen. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Daarnaast heeft het ook een preventieve werking en een positieve invloed op het welbevinden. De weerstand en de pijngrens worden vergroot en mensen worden levenslustiger.

EMDR Groningen

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Antroposofie Groningen

De antroposofische geneeskunde gaat uit van het bestaan van de mens uit 4 lagen. Deze zijn de fysieke laag (lichaam), het levenslichaam, de ziel en de geestelijke kern. Voor een goede gezondheid is evenwicht tussen deze vier lagen nodig. Wanneer iemand ziek wordt dan is het evenwicht tussen de 4 lagen verstoord.

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

Bindweefselmassage Therapie

Veranderingen van bindweefselspanning zijn aanwijzingen voor de therapie. Er zijn twee typen massages, de oppervlakkige (alleen op de oppervlakkige huidlaag) en de 'diepe techniek' of ook wel ‘fascietechniek’ (hierbij geeft de therapeut een prikkel in het onderhuidsbindweefsel die een snijdend gevoel geeft.

Bioresonantie therapeut in Groningen

BRT is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat elk orgaan in het lichaam een specifieke trillingsfrequentie heeft van elektromagnetische aard. Die trilling kan verstoord zijn door ziekte of onbalans in het lichaam. Volgens de beoefenaars van bioresonantie kan deze verstoring met bioresonantie-apparaten worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur door tegengestelde trillingen toe te dienen. Soms wordt dit gedaan in combinatie met een al dan niet homeopathisch medicijn.

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die door fysiotherapeuten in de reguliere praktijk en door meridiaantherapeuten (als onderdeel van een behandeling) gegeven kan worden. De bindweefselmassage is klinisch onderzocht en ontwikkeld door mevrouw E.Dicke. Veranderingen van bindweefselspanning zijn aanwijzingen voor de therapie.Wordt alleen op de oppervlakkige huidlaag een bindweefsel massagestreek uitgevoerd, dan spreekt men van ‘oppervlakkige huidtechniek’. Bij de 'diepe techniek' of ook wel ‘fascietechniek’ geeft de therapeut een prikkel in het onderhuidsbindweefsel, waarbij de patiënt een scherp, snijdend gevoel ervaart. Er ontstaat lokaal vrijwel direct een rode verkleuring van de huid als gevolg van een histaminereactie, die na verloop van tijd vanzelf verdwijnt. Belangrijk echter is de samenhang tussen de huid, het zenuwstelsel en de inwendige organen. Hieraan ontleent de bindweefselmassage zijn werking.

Cesar Therapie en Mensendieck

Cesartherapie is een paramedische behandelmethode gericht op de behandeling en voorkoming van klachten die het gevolg zijn van onjuiste houdings- of bewegingspatronen. De therapeuten zijn gespecialiseerd in klachten die zijn ontstaan door verkeerd bewegen, een ongunstige lichaamshouding en/of verkeerde spierspanning tijdens dagelijkse activiteiten die iedereen op zijn eigen wijze uitvoert.

Fytotherapie Groningen

Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij de geest een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid vormt. Volgens fytotherapeuten is de oorzaak van een lichamelijke klacht namelijk te wijten aan een verstoord evenwicht tussen je geest en het lichaam. Met behulp van 100% plantaardige middelen kan deze balans hersteld worden. In tegenstelling tot homeopathie worden de werkzame stoffen uit de geneeskrachtige planten in hun normale dosering toegediend. Fytotherapie wordt ook wel aangeduid met kruidengeneeskunde.

Guasha Groningen

Bij de behandeling wordt een speciale guasha olie op de huid gebracht. De olie gebruikt men enerzijds als bescherming, dat de huid niet beschadigd en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Deze guasha olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.) Men kan niet zomaar een willekeurige olie gaan gebruiken, omdat andere olieën bestanddelen kunnen bevatten waarop reacties in het lichaam kunnen ontstaan.

Chiropractie

Volgens de chiropractie bestuurt het zenuwstelsel alle processen binnen het lichaam. Aangenomen wordt dat, wanneer er binnen deze processen iets fout gaat, de oorzaak hiervoor vaak terug te vinden is in het zenuwstelsel. Deze abnormaliteiten kunnen zowel mechanisch (spier- en gewrichtspijn) als systemisch zijn (bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, astma, en gezichts- en gehooraandoeningen). Chiropractors behandelen gewrichten overal in het lichaam om mechanische problemen aan te pakken. Wanneer er sprake is van neurologische betrekking (bijvoorbeeld tintelingen in de vingers, scherpe pijnscheuten langs de achterkant van het been, enzovoort) wordt de behandeling vooral gericht op de wervelkolom.

Yoga Groningen

Als je wilt beginnen met yoga moet je eerst een bepaald type yoga kiezen, het is namelijk meer dan alleen maar bewegen en ontspannen. Bij yoga gaat het om lichaamshouding, ademhaling, concentratie, meditatie en bewustzijn. En er zijn verschillende vormen van yoga die andere dingen bieden. Je kunt yoga zoeken om een flinke inspanning te willen leveren of juist voor technische perfectie of lange intensieve poses?

Gestalt Therapie

Gestalttherapie is een effectieve vorm van therapie voor mensen die psychische problemen ervaren met betrekking tot zichzelf en hun omgeving. Te denken valt aan: klachten van depressieve aard, burn out of identiteitsproblematiek.
Gestalttherapie is ook ontwikkeld voor iedereen die in zichzelf geïnteresseerd is en meer van zijn of haar leven wil maken.

Reiki

Reiki betekent: Universele levensenergie en is het Japanse woord voor “Kracht van de Zon”. Het is deze universele levensenergie die door ons heen stroomt en ons omringt. Eind vorige eeuw werd deze kracht als genezingsmethode “herontdekt” door de Japanse leraar dr. Mikao Usui. Reiki werkt heel simpel, je hoeft slechts je handen op jezelf of anderen te leggen om de energie te laten doorstromen. Van nature zijn we al gewend om onze handen op pijnlijke plekken te leggen.