Acupunctuur, EMDR, Meditatie, Mindfulness, NLP, Yoga, Bioresonantie, Bindweefsel Massage, Voetreflexologie, Fytotherapie, Hypnose Groningen

Nieuwe Boteringestraat 87
9712 PK
Groningen
Ik ben in 1986 begonnen te werken als fysiotherapeute in Nederland, Zwitserland, Duitsland,en Zuid-Afrika. Sinds 1994 kwam daar Acupunctuur bij, eerst in Zuid-Afrika en later serieus doorgezet met de klassieke acupunctu . . . .
Acupunctuur
Lodewijkstraat 35
9724 BE
Groningen
De basis van Bioresonantie berust op inzichten en ontwikkelingen uit de Biofysica. De Biofysica is de gedachte dat het gehele lichaam bestaat uit cellen, die trillen op bepaalde frequenties en daardoor met elkaar in ver . . . .
Bioresonantie Therapie
Oosterstraat 29 B
Groningen
Veel mensen beginnen met Yoga nadat ze over de positieve werking hiervan hebben gehoord. Indien u door middel van Yoga graag aan een specifiek doel of een lichamelijke klacht wilt werken helpt Buddha Balance u hier graag . . . .
Yoga
Hoekstraat 42
9712 AP
Groningen
Claar maakt gebruik van biodynamische therapie en massage, healing, coaching en familie-opstellingen. Vanaf 1982 begeleidt Claar groepen en individuen als therapeut en docent.
Biodynamische Therapie
Verweystraat 19
9721 LV
Groningen
Bij NLP Groningen hebben we inmiddels meer dan 5000 mensen getraind en gecoacht. Allemaal mensen die net als jij op zoek waren naar persoonlijke ontwikkeling, die beter wilden leren communiceren, die anders wilden gaan s . . . .
Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)
Kometenstraat 5
9742 EC
Groningen
De alternatieve geneeswijze homeopathie is tegenwoordig een vaak gebruikte vorm van genezen. Steeds meer patiënten bezoeken homeopathische artsen, naast de reguliere geneeskunde, om hun klachten te laten behandelen. Jan . . . .
Biofysische Geneeskunde,Homeopathie
De Held 57
9745 DH
Groningen
Ik geef therapie op individuele basis. Na een intake volgen vier sessies van een uur met tussenpozen van één à twee weken. Daarna wordt besproken of het zinvol is om door te gaan, eventueel met grotere tussenpozen. De me . . . .
Ademtherapie
Lindenhof 2
9713 NT
Groningen
Mirjam heeft boven in het pand een praktijk voor drama en Alexandertechniek. Het is een ‘laboratorium voor lichaam, stem en persoonlijke presentatie’. Wij onderzoeken er de verbinding van mentale en fysieke lichaamsbeweg . . . .
Alexandertechniek
Westersingel 15-17
9718 CA
Groningen
Mijn naam is Mark van der Galiën. Ik ben werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut en docent (natuurvoeding, fytotherapie en yoga). Mijn focus in de natuurgeneekundige praktijk is het zoeken van verbanden: waarom heeft . . . .
Yoga
Groningen
Bent u op zoek naar een goede BSM de Jong Therapeut in uw omgeving? Vul dan onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met therapeut in de buurt.
BSM de Jong Therapie
Radesingel 18
9711 EJ
Groningen
EMDR, oftewel Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, is een relatief nieuwe therapievorm die in eerste instantie specifiek werd toegepast bij het behandelen van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Naast dat . . . .
EMDR
Onnemaheerd 1
9736 AM
Groningen
Tot aan mijn veertigste verliep mijn leven hectisch en maakte ik diep ingrijpende dingen mee. Daarna werd het rustiger en kreeg ik meer ruimte om terug te kijken op mijn leven. Ik verwerkte de voorgaande jaren en slaagde . . . .
Aura Therapie
Visserstraat 9
9712CR
Groningen
ROKKO is the name of a mountain located in Kobe, Japan where I was born and grew up. ROKKO is a natural treasure that has given Japanese people its blessings since ancient times. There are hot springs, waterfalls and var . . . .
Aromatherapie
Helper Brink 61-141
9722 EK
Groningen
Reiki is een prachtige, eenvoudige behandelwijze om te helen. Juist in de huidige maatschappij met veel hectiek en onrust is reiki een prachtig instrument. Reiki zet je zelfgenezend vermogen in gang en doet wat nodig is . . . .
Aura Therapie,Reiki

Therapeuten uit de omgeving

Zolang er in deze gemeente geen therapeut te vinden is vind u hieronder therapeuten uit de omgeving waar u ook terecht kunt.

Ruiterweg 1
Westerveld

Akeru

Iriscopie

Wij zijn Piet en Inge Peizel en voeren samen onze praktijk in Darp.
Darp is gelegen in de omgeving van de plaatsen Meppel, Steenwijk, Hoogeveen en Heerenveen.

In onze praktijk passen wij zowel de we. . . .

Hoekstraat 42
9712 AP
Groningen

Claar Verheyen

Biodynamische Therapie

Claar maakt gebruik van biodynamische therapie en massage, healing, coaching en familie-opstellingen. Vanaf 1982 begeleidt Claar groepen en individuen als therapeut en docent.

Verweystraat 19
9721 LV
Groningen

Effectief Sensitief

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)

Bij NLP Groningen hebben we inmiddels meer dan 5000 mensen getraind en gecoacht. Allemaal mensen die net als jij op zoek waren naar persoonlijke ontwikkeling, die beter wilden leren communiceren, die anders wilden gaa. . . .

Kometenstraat 5
9742 EC
Groningen

Jan Bol

Biofysische Geneeskunde,Homeopathie

De alternatieve geneeswijze homeopathie is tegenwoordig een vaak gebruikte vorm van genezen. Steeds meer patiënten bezoeken homeopathische artsen, naast de reguliere geneeskunde, om hun klachten te laten behandelen. J. . . .

De Held 57
9745 DH
Groningen

Jannie Snel

Ademtherapie

Ik geef therapie op individuele basis.
Na een intake volgen vier sessies van een uur met tussenpozen van één à twee weken.
Daarna wordt besproken of het zinvol is om door te gaan, eventueel met grotere tus. . . .

Molendijk 17
9601 LH
Hoogezand-Sappemeer

Mesologie Hoogezand

Mesologie

Mesologie is een vorm van geneeskunde die reguliere medische kennis integreert met complementaire (aanvullende) geneeswijzen. Reguliere geneeskunde, Ayurveda, Chinese geneeskunde, homeopathie, fytotherapie, orthomolec. . . .

Lindenhof 2
9713 NT
Groningen

Mirjam Dirks

Alexandertechniek

Mirjam heeft boven in het pand een praktijk voor drama en Alexandertechniek. Het is een ‘laboratorium voor lichaam, stem en persoonlijke presentatie’. Wij onderzoeken er de verbinding van mentale en fysieke lichaamsbe. . . .

Groningen

Praktijk voor BSM de Jong Therapie

BSM de Jong Therapie

Bent u op zoek naar een goede BSM de Jong Therapeut in uw omgeving? Vul dan onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met therapeut in de buurt.

Radesingel 18
9711 EJ
Groningen

Psychologenpraktijk Groningen

EMDR

EMDR, oftewel Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, is een relatief nieuwe therapievorm die in eerste instantie specifiek werd toegepast bij het behandelen van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Naast. . . .

Visserstraat 9
9712CR
Groningen

ROKKO Natural Beauty

Aromatherapie

ROKKO is the name of a mountain located in Kobe, Japan where I was born and grew up. ROKKO is a natural treasure that has given Japanese people its blessings since ancient times. There are hot springs, waterfalls and. . . .

Nijverheidsstraat 15
9648 JA
Veendam

Theo Linders

Ayurveda,Haptonomie

Ik werk sinds 1975 met de haptonomische kennis in mijn vak fysiotherapie. Ik ben nog altijd blij dat ik de keus gemaakt heb om via de haptonomische wijze mijn behandeling te geven. Ik vind dit zoveel extra toevoegen a. . . .

Helper Brink 61-141
9722 EK
Groningen

Tjaberings

Aura Therapie,Reiki

Reiki is een prachtige, eenvoudige behandelwijze om te helen. Juist in de huidige maatschappij met veel hectiek en onrust is reiki een prachtig instrument. Reiki zet je zelfgenezend vermogen in gang en doet wat nodig. . . .

A.S. Talmalaan 19
9363 EP
Marum

Van Harte Leven

Ademtherapie,ELW Emotioneel Lichaamswerk

Vanaf september 2004 geef ik trainingen en individuele therapiesessies Emotioneel Lichaamswerk en Ademwerk. En sinds 2009 Rebalancingsessies en 2014 sessies Somatic Expierencing = lichaamsgericht traumawerk.

Acupunctuur in Groningen

Acupunctuur helpt bij veel klachten en heeft nauwelijks bijwerkingen. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Daarnaast heeft het ook een preventieve werking en een positieve invloed op het welbevinden. De weerstand en de pijngrens worden vergroot en mensen worden levenslustiger.

EMDR Groningen

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Meditatie Groningen

Meditatie heeft al positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving indien je het elke dag een korte periode doet. Door meditatie kom je tot rust en laat je stres los. Je leert jezelf beter kennen en schept overzicht in je leven.

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten.

NLP

Een stevige basis om je communicatie effectief in te zetten? Goede communicatie in relaties? NLP wordt steeds populairder als hulpmiddel om effectief te communiceren en doelen succesvol te bereiken. Neurolinguïstisch programmeren is een methodiek die gebruikt wordt voor betere communicatie, training, opleiding en coaching. Het principe ligt in het feit dat aan de hand van de werking van de hersenen op speciale manieren informatie kan worden overgedragen of opgenomen.

Bioresonantie therapeut in Groningen

BRT is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat elk orgaan in het lichaam een specifieke trillingsfrequentie heeft van elektromagnetische aard. Die trilling kan verstoord zijn door ziekte of onbalans in het lichaam. Volgens de beoefenaars van bioresonantie kan deze verstoring met bioresonantie-apparaten worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur door tegengestelde trillingen toe te dienen. Soms wordt dit gedaan in combinatie met een al dan niet homeopathisch medicijn.

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een massagetechniek die door fysiotherapeuten in de reguliere praktijk en door meridiaantherapeuten (als onderdeel van een behandeling) gegeven kan worden. De bindweefselmassage is klinisch onderzocht en ontwikkeld door mevrouw E.Dicke. Veranderingen van bindweefselspanning zijn aanwijzingen voor de therapie.Wordt alleen op de oppervlakkige huidlaag een bindweefsel massagestreek uitgevoerd, dan spreekt men van ‘oppervlakkige huidtechniek’. Bij de 'diepe techniek' of ook wel ‘fascietechniek’ geeft de therapeut een prikkel in het onderhuidsbindweefsel, waarbij de patiënt een scherp, snijdend gevoel ervaart. Er ontstaat lokaal vrijwel direct een rode verkleuring van de huid als gevolg van een histaminereactie, die na verloop van tijd vanzelf verdwijnt. Belangrijk echter is de samenhang tussen de huid, het zenuwstelsel en de inwendige organen. Hieraan ontleent de bindweefselmassage zijn werking.

Voetreflexologie

De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in — sommigen voegen daar ook de handen en de oren aan toe — in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg zou zijn van energieblokkeringen.

Fytotherapie Groningen

Fytotherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij de geest een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid vormt. Volgens fytotherapeuten is de oorzaak van een lichamelijke klacht namelijk te wijten aan een verstoord evenwicht tussen je geest en het lichaam. Met behulp van 100% plantaardige middelen kan deze balans hersteld worden. In tegenstelling tot homeopathie worden de werkzame stoffen uit de geneeskrachtige planten in hun normale dosering toegediend. Fytotherapie wordt ook wel aangeduid met kruidengeneeskunde.

Natuurgeneeskundig therapeut

Natuurgeneeswijzen omvatten een heel spectrum aan alternatieve geneeswijzen met een holistische benadering waarbij patiënten behandeld worden op een wijze die een bepaalde notie van 'natuurlijkheid' inhoudt. Bij deze geneeswijze wordt het 'zelfgenezend vermogen' van het lichaam centraal gesteld en wordt ziekte gezien als een gevolg van het ophopen van afvalstoffen. De behandeling richt zich niet op de ziekte of het zieke orgaan, maar op het creëren van omstandigheden waarbij het lichaam zichzelf kan herstellen.

Behandelingen maken veelal gebruik van middelen die de natuur biedt, zoals licht, warmte, aarde, water, lucht en planten. Voorbeelden van gebruikte behandelingen zijn fytotherapie, bloedreinigingstherapie, ademhalingsoefeningen en massage. Ook kan een therapie gericht zijn op voeding of psychische gesteldheid.

Chiropractie

Volgens de chiropractie bestuurt het zenuwstelsel alle processen binnen het lichaam. Aangenomen wordt dat, wanneer er binnen deze processen iets fout gaat, de oorzaak hiervoor vaak terug te vinden is in het zenuwstelsel. Deze abnormaliteiten kunnen zowel mechanisch (spier- en gewrichtspijn) als systemisch zijn (bijvoorbeeld spijsverteringsproblemen, astma, en gezichts- en gehooraandoeningen). Chiropractors behandelen gewrichten overal in het lichaam om mechanische problemen aan te pakken. Wanneer er sprake is van neurologische betrekking (bijvoorbeeld tintelingen in de vingers, scherpe pijnscheuten langs de achterkant van het been, enzovoort) wordt de behandeling vooral gericht op de wervelkolom.

Yoga Groningen

Als je wilt beginnen met yoga moet je eerst een bepaald type yoga kiezen, het is namelijk meer dan alleen maar bewegen en ontspannen. Bij yoga gaat het om lichaamshouding, ademhaling, concentratie, meditatie en bewustzijn. En er zijn verschillende vormen van yoga die andere dingen bieden. Je kunt yoga zoeken om een flinke inspanning te willen leveren of juist voor technische perfectie of lange intensieve poses?