Meditatie Assen

Therapie uit de omgeving

Zolang er in deze gemeente geen therapeut te vinden is op dit gebied vind u hieronder therapeuten uit de omgeving waar u ook terecht kunt.

Er zijn ook geen therapeuten uit de omgeving gevonden. U kunt via de homepage ook zoeken op afstand van uw locatie.

Verschillende meditatievormen

Objectgerichte meditatie

Objectgerichte meditatie bestaat uit het richten van de aandacht op één punt. Na enige oefening wordt ontdekt dat de aandacht niet meer zo snel wordt afgeleid door impulsen van buitenaf of van binnenuit.

Objectvrije meditatie

Objectvrije meditatie is weer een andere vorm. Na het eenpuntig worden van de aandacht is de bedoeling dat de aandacht geheel ontspant en dat objectvrije meditatie ontstaat. Dit wordt ook het terugkeren van de aandacht naar ‘de bron’ genoemd.

Transcendente Meditatie

Transcendente Meditatie (TM) verschilt van contemplatie en concentratie, in de zin dat ze zich niet richt op het niveau van betekenis, zoals bij contemplatie, maar ook geen concentratie gebruikt.

Vipassana-meditatie

Ten slotte wordt bij Vipassana-meditatie de aandacht niet geconcentreerd op één punt, maar wordt de geest juist getraind om gewaar te zijn van alle veranderingen die plaatsvinden in lichaam en geest. Hiermee wordt men zich bewust van de veranderlijke aard van de werkelijkheid.

Wikipedia over meditatie

Mediteren in Groningen

Mediteren in Utrecht

Mediteren in Assen