NLP - Neurolinguïstisch programmeren coaches en opleidingen

NLP

NLP is is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. De grondleggers van NLP zijn John Grinder en Richard Bandler. NLP ontleende veel aan verschillende reeds bestaande psychologische stromingen en taal-theorieën, bijvoorbeeld hypnotherapie en gedragstherapie. De NLP-practitioners (mensen die NLP beoefenen en trainingen erin geven) beschouwen NLP als een eclectische psychologie, een samenwerkingsverband van in modellen en technieken vertaalde werkwijzen uit therapie en communicatie.

Doel van NLP

Het doel van neurolinguïstisch programmeren is om vaardigheden waarover een ervaren en succesvol persoon (expert) door jarenlange ervaring beschikt snel en efficiënt over te dragen.

Hieronder staan videos over NLP en daaronder kunt u zoeken naar een NLP therapeut bij u in de buurt.

NLP therapeuten en cursussen

Hieronder kunt u NLP therapeuten of cursussen zoeken bij u in de buurt door een locatie in te voeren (kies altijd 1 van de suggesties die verschijnen) en een afstand.

NaamOmschrijvingProfielpagina
Effectief Sensitief
Groningen

Bij NLP Groningen hebben we inmiddels meer dan 5000 mensen getraind en gecoacht. Allemaal mensen die net als jij op zoek waren naar persoonlijke ontwikkeling, die beter wilden leren communiceren, die anders wilden gaan samenwerken, die wilden leren coachen en begeleiden, die beter wilden leren omgaan met strubbelingen thuis of op het werk.

Lees meer
Eigenwijze coach Weert
Weert

Eric Kappert (1957) heeft veel ervaring als coach, als trainer en als opleider. Hij is tot 1992 een succesvolle ondernemer geweest. Sindsdien is hij ruim 20 jaar actief als trainer/coach. Gedurende die tijd volgde hij vele opleidingen in binnen- en buitenland tot trainer en coach. Eric werkt onder de naam: de eigenwijze coach Weert.

Lees meer
Inge Dijks
Delfzijl

Neuro Linguistisch Programmeren (NLP); het woord lijkt te verwijzen naar computers. Maar het gaat over mensen, over hoe mensen denken en voelen en doen. Het gaat over hoe mensen zichzelf kunnen veranderen zodat ze zich prettiger voelen.
Over hoe je meer jezelf kunt zijn. Het gaat over ‘hoe mensen werken’

Lees meer
NLP Den Bosch
Den Bosch

In een flow komen waarin alles vanzelf lijkt te gaan. Omdat je vooral doet wat het beste voor je is. Zodat je vanzelf ook het beste kunt geven. Je kunt het allemaal leren en je eigen maken. Door de combinatie van NLP en Systemisch werk en een ervaring van bijna 20 jaar hebben al onze opleidingen en trainingen een professioneel en persoonlijk karakter. Meesterschap in het ambacht en passie voor ons vak kenmerkt de aanpak van Vidarte.

Lees meer
Therapie Hilversum
Hilversum

Meditatie betekent letterlijk: in het midden staan. In meditatie leer je aanwezig te zijn in het midden van dat wat er is, zonder daarin mee te gaan.

Je richt de aandacht op de ruimte, het stille, het 'zijn' en wordt toeschouwer van de gedachten, de onrust, de gevoelens en emoties. De gewaarwording wordt verlegd van de beweging en gedachten, naar dat waarin de bewegingen en gedachten verschijnen: de stilte. Meditatie is erop gericht lichaam en geest te verstillen.

Lees meer
Trener
Den Haag

Neuro Linguïstisch Programmeren oftewel NLP is de studie naar succes, welk succes dat is, dat bepaal jij? NLP is reeds meer dan 30 jaar een belangrijke methodiek voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Nu kun je ook een complete NLP Practitioner volgen in Den Haag.

Lees meer

3 elementen van NLP

NLP bestaat uit de wisselwerking tussen drie elementen:

  • Modelleren - menselijke vermogens overdraagbaar maken met behulp van psychologische technieken
  • Analyse van de subjectieve ervaring - het bepalen van patronen in de beleving
  • Communicatietechnieken - manieren om harmonieuze relaties op te bouwen en boodschappen te verhelderen en te versterken

Wikipedia over NLP

NLP Groningen

NLP Utrecht

NLP Assen