Mindfulness meditatie centra en cursussen

Mindfulness

Mindfulness is een vorm van meditatie of de training daarin waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. Mindfulness verwijst naar:

  • de mindfulness-training om mensen te leren meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties
  • een vorm van meditatie waarin men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment ("Een zachtmoedige relatie aangaan met wat er zich nu aanbiedt"): bewuste aandacht

Hieronder staan videos over Mindfulness en daaronder kunt u Mindfulness therapeuten uit uw buurt vinden.

Mindfulness meditatie of cursus

Hieronder kunt u Mindfulness meditatie centra of cursussen zoeken bij u in de buurt door een locatie in te voeren (kies altijd 1 van de suggesties die verschijnen) en een afstand.

NaamOmschrijvingProfielpagina
Berry Steenbruggen
Deventer

Al meer dan 30 jaar verzorg ik Hatha yoga, wateryoga,stoelyoga, ouderenyoga, meditatieyoga en yoga privelessen.

Yogalessen kun je volgen in Twello, Epse, Terwolde en Deventer.

De eerste proefles is gratis.

Zwangerschapsyogalessen worden verzorgd door Ellen Dijkstra en mij. Dit is een prive yogales.

Met yogagroet
Berry Steenbruggen

Lees meer
MarAnanda
De Marne

Bij Mindfulness of Aandachttraining in Kloosterburen en Ulrum, Noord-Groningen leer je meditatie en oefeningen voor thuis en op je werk die passen bij je persoonlijkheid en je situatie. Om opmerkzaamheid te ontwikkelen, hoe je bij jezelf wegraakt, over grenzen gaat, overprikkelt raakt, niet genoeg voor jezelf opkomt of zorgt. Tegelijkertijd krijg je ook feeling met wat je jezelf kunt geven om dichter bij jezelf te blijven, jezelf te reguleren, goed voor jezelf te zorgen en hoe je op een respectvolle manier gezonde grenzen aan kunt geven. Mindfulness komt van de Boeddhistische Vipassana Meditatie en is een Inzicht Meditatie.

Lees meer
Mindful Utrecht
Utrecht

Onderzoek wijst uit dat de resultaten van Mindfulness training of coaching verbluffend kunnen zijn. Velen zijn jou voorgegaan en ervaren dagelijks de voordelen van Mindfulness. Wil jij, net als hen, ook:

- Meer rust, geluk en vrijheid ervaren?
- Beter omgaan met stress?
- Meer ontspannen en genieten?
- Meer aandacht hebben voor hier en nu?
- Bewuster keuzes maken?
- Kracht en zelfvertrouwen ontwikkelen?

Dan is Mindfulness bij Mindful Utrecht mogelijk ook iets voor jou!

Lees meer
Mindfulness Rotterdam
Rotterdam

Als danseres ervoer Marijke al het belang van een goed contact met het lichaam en de diepere lagen van de geest. Ze kon ook niet anders, want wie achtereenvolgens danst bij Het Nationale Ballet, Ballet du Nord (Frankrijk) en Scapino Ballet Rotterdam vergt constant het uiterste van zichzelf. Niet alleen fysiek, maar wellicht nog meer mentaal en emotioneel. Dat Marijke zich al tijdens haar danscarrière verdiepte in meditatie was dus bepaald geen luxe, eerder een overlevingsinstrument.

Lees meer
Minfulness Venlo
Venlo

Mindfulness leert u om op een meer rustige en evenwichtige wijze in het leven te staan.
Het Centrum voor mindfulness in Venlo biedt zowel voor particulieren als bedrijven workshops mindfulness en mindful communiceren aan. Tevens zijn er mogelijkheden voor incompany trainingen mindfulness.

Lees meer

Mindfulness Meditatie

Hoewel de term mindfulness verbonden is aan het boeddhisme, zijn er zeer oude christelijke mystieke tradities die vergelijkbare meditatietechnieken lijken te hanteren en in de aanvangsfasen ook vergelijkbare ervaringen beschrijven. Vipassana training is echter een specifiek boeddhistische meditatietechniek, waarvan de uiteindelijke verworvenheden niet in andere tekstboeken voorkomen.

Wikipedia over mindfulness

Mindfulness Groningen

Mindfulness Utrecht

Mindfulness Assen