EMDR Therapeuten

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Hieronder staan wat videos over EMDR en daaronder kunt u zoeken naar een EMDR-therapeut uit uw omgeving.

EMDR Therapeuten

Hieronder kunt u EMDR therapeuten zoeken bij u in de buurt door een locatie in te voeren (kies altijd 1 van de suggesties die verschijnen) en een afstand.

NaamOmschrijvingProfielpagina
EMDR Breda
Breda

EMDR wordt toegepast bij: verwerkingsproblemen, trauma's, fobieën en angsten.

Een schokkende of levensbedreigende gebeurtenis kan diep ingrijpen in het leven van mensen. Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Niet iedereen lukt het deze ervaring op eigen kracht te verwerken. Lukt het niet om deze ervaring te verwerken dan ontstaan vaak psychische klachten. Onze hersenen hebben een natuurlijk beschermingsmechanisme. Als de gebeurtenis te heftig is om te verwerken wordt het in een ‘bijna’ afgesloten geheugengebied opgeslagen.

Lees meer
EMDR Roermond
Roermond

EMDR therapie is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode die voornamelijk wordt ingezet bij mensen die in het verleden te maken hebben gehad met een schokkende of traumatische ervaring en hier last van blijven houden. EMDR is een kortdurende intensieve therapievorm. Na enkele afspraken zijn mensen veelal in staat hun normale dagelijkse bezigheden te hervatten. Ook in Roermond helpen wij met EMDR mensen bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

Lees meer
FEMS Therapie
Arnhem

EMDR is een trauma verwerkingstechniek. Het kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van heftige ervaringen weer op gang te brengen.

Letterlijk betekent het door oogbewegingen minder gevoelig worden. Wanneer een trauma zich vastzet blijf je klachten houden die met het trauma te maken hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn slecht slapen, nachtmerries, schrikkerig zijn, te snel driftig worden, veel huilen en je angstig voelen. Met EMDR verdwijnen deze klachten.

Lees meer
Marinka Kamphuis
Leiden

De laatste jaren heb ik mij toegelegd op EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een methodiek waarbij ingrijpende gebeurtenissen en beelden middels een vaste procedure van hun negatieve emotionele lading worden ontdaan.

EMDR wordt meestal gebruikt bij mensen die last hebben van nachtmerries, herbelevingen en/ of angstklachten. Daarnaast wordt het ook wel toegepast om hardnekkige opvattingen die iemand heeft over zichzelf (“Ik ben stom”, “Ik tel niet mee” etc.) te ontkrachten. Soms bestaat een behandeling uitsluitend uit EMDR, maar het kan ook worden gebruikt als deeltechniek.

Lees meer
Psychologenpraktijk Groningen
Groningen

EMDR, oftewel Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, is een relatief nieuwe therapievorm die in eerste instantie specifiek werd toegepast bij het behandelen van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Naast dat het de eerste keuze behandeling is bij traumagerelateerde klachten, wordt EMDR tegenwoordig ook breder ingezet. Zo kan EMDR geindiceerd zijn bij verschillende soorten klachten die een oorsprong kennen in een ontregelende ervaring.

Lees meer
Psycholoog Zeist
Zeist

EMDR-therapie is een kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.

EMDR is de Engelse afkorting voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Tijdens de EMDR sessie zal ik vragen om aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Door middel van oogbewegingen word je tegelijkertijd afgeleid.

Lees meer
SPEL Zaandam
Zaanstad

SPEL Zaandam e.o. is een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening. Met een team van ervaren en gekwalificeerde psychologen helpen wij iedere cliënt snel weer op weg. De trajecten zijn kort en praktisch, de begeleiding professioneel en deskundig. Wij behandelen onder meer depressie, angst en burn-outklachten en relatieproblemen.

Lees meer

Wanneer is EMDR een optie?

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

Wikipedia over EMDR

EMDR Groningen

EMDR Utrecht

EMDR Assen