Acupunctuur en acupuncturisten in uw buurt

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de klassieke Chinese geneeskunde. Die benadert alle gezondheidsproblemen vanuit een holistische zienswijze. Uitgangspunt is hierbij dat alles wat met onze gezondheid te maken heeft met elkaar verbonden is. Een klacht staat niet op zichzelf, maar staat steeds in verbinding met een ander gedeelte van ons lichaam. In de klassieke Chinese geneeskunde is men er ook van overtuigd dat lichaam en geest één geheel vormen.

Hieronder staan videos over acupuntuur en daaronder kunt u zoeken op acupunturisten bij u in de buurt.

Acupuncturisten

Hieronder kunt u acupuncturisten zoeken bij u in de buurt door een locatie in te voeren (kies altijd 1 van de suggesties die verschijnen) en een afstand.

NaamOmschrijvingProfielpagina
Acupunctuur Alkmaar
Alkmaar

In onze praktijk aan de Mesdaglaan 8 te Alkmaar passen we acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde toe.
Deze behandelwijzen krijgen in Nederland een steeds belangrijker plaats als een waardevolle aanvulling op de westerse geneeskunde.

Traditionele acupunctuur, zoals ze nu toegepast wordt, bestaat uit het inbrengen van roestvrijstalen naalden in verschillende delen van het lichaam . Indien nodig kunnen we ook kiezen voor stimulatie van de acupunctuurpunten met soft-laser of zwakke stroom op de geplaatste naalden.

Lees meer
Acupunctuur Amsterdam
Amsterdam

Als arts ben ik opgeleid in de reguliere geneeskunde en als acupuncturist in de traditionele Chinese geneeskunde. In de combinatie van deze beide geneeswijzen zoek ik graag voor u de “best of both worlds”.

Lees meer
Acupunctuur Haarlem
Haarlem

In mijn praktijk vindt u deskundige behandeling van uw klachten, waarbij ook altijd aandacht is voor de dieper gelegen oorzaken. Dit heet in de Chinese Geneeswijzen ‘Ben Biao’, het behandelen van wortel en tak. Alleen een behandeling die beide aspecten verenigt leidt tot werkelijke genezing.

Lees meer
Acupunctuur Marjon Lanting
Groningen

Ik ben in 1986 begonnen te werken als fysiotherapeute in Nederland, Zwitserland, Duitsland,en Zuid-Afrika.

Sinds 1994 kwam daar Acupunctuur bij, eerst in Zuid-Afrika en later serieus doorgezet met de klassieke acupunctuur opleiding in Nederland. Dit houdt in het bekijken van de Tong en het voelen van de Pols, tesamen met een uitgebreid vraaggesprek.

Lees meer
Acupunctuur Parkstad
Heerlen

Mijn naam is Michel Essers. Al enige jaren beoefen ik acupunctuur. Hiervoor heb ik diverse opleidingen moeten volgen. Als acupuncturist ben ik aangesloten bij ZHONG, de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze vereniging controleert steeds het niveau van de aangesloten therapeuten en opleidingen.

Lees meer
Acupunctuur Timmerman
Slochteren

Acupunctuur is onderdeel van de TCM = Traditional Chinese Medicine. Hieronder vallen ook kruidengeneeskunde,oefentherapie (o.a. Qi Gong, Tai Qi) en voedingsadviezen. De TCM wordt al meer dan 4000 jaar met succes toegepast. Acupunctuur is afgeleid van acus=naald en pungere= steken. Het is een therapie waarbij met dunne, steriele, stalen naaldjes in bepaalde punten wordt geprikt.

Lees meer
Acupunctuurpraktijk Nieuwlands
Tilburg

Acupunctuur is een natuurlijke manier van gezondheid bevorderen die inzetbaar is bij het verminderen van bijvoorbeeld pijnklachten waarbij chronisch medicatie gebruikt wordt. Het kan de kwaliteit en snelheid van het genezingsproces bevorderen en mogelijk leiden tot het verminderen van medicatie.

Lees meer
Centrum voor Fysiotherapie Soest
Soest

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving ziet. Lichaam en geest van de mens vormen één geheel en alle processen in het lichaam zijn met elkaar verbonden. De TCG bekijkt lichamelijke en geestelijke klachten als verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur wordt het proces ondersteund om deze verstoringen te herstellen, waardoor lichaam en geest aangezet worden zichzelf te genezen.

Lees meer
Chu Lam Acupunctuur
Assen

Het is wel duidelijk dat ik mijn behandelmethoden flink heb uitgebreid in de afgelopen tien jaar. In het begin heb ik acupunctuur toegepast volgens de klassieke traditionele Chinese geneeskunde. In loop der jaren heb ik mijn eigen stijl weten te ontwikkelen waardoor ik effectiever de patiënten kan behandelen. Dankzij de westerse medische kennis blijft ook acupunctuur zich ontwikkelen.

Lees meer
Eric Thole
Veendam

Voor mij is het belangrijk te weten te komen hoe het staat met uw energie, met de energie van uw organen en de samenwerking van deze organen in uw lichaam. Indien deze samenwerking niet optimaal is dan uit zich dat in klachten. Mijn inzet is om lichaam, geest en energie op één lijn te krijgen.

Lees meer
Hwa Xin - Chinese Medical Center
Utrecht

Wilt u ervaren hoe echte traditionele acupunctuur wordt toegepast in Utrecht? Hwa Xin Cmc is bij uitstek de beste keuze! Niet voor niets vinden vele klanten dat Hwa Xin dé acupuncturist in Utrecht is.

Lees meer
Praktijk Acupunctuur
Haarlemmermeer

Na een succesvolle start en opening van de praktijk Hoofddorp in 2002, bleek al snel dat uitbreiding noodzakelijk was. Een deskundig team van collega-acupuncturisten stelt ons nu in staat aan uw behandelverzoek snel en bij u in de buurt te kunnen voldoen.

Bovendien beschikken wij nu over de specialismen Klassieke acupunctuur, Auriculo-acupunctuur, Elektro-acupunctuur, Cerebraal Acupunctuur, Kinderacupunctuur en Zen-Shiatsu.

Lees meer
Praktijk Acupunctuur Amstelveen
Amstelveen

Ieder mens wordt geboren met een krachtig vermogen om te genezen.

Acupunctuur is een holistische behandel methode die de genezing stimuleert door het activeren van het zenuw-endocrien-immuun systeem. Een eenvoudige, effectieve en veilige methode voor het ontwakenen van de natuurlijke genezing van uw lichaam.

Lees meer
TCG Medisch centrum
Dordrecht

Acupunctuur Dordrecht is een praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze, al decennialang een vast begrip in Dordrecht en omgeving.

TCG is de Nederlands afkorting voor Traditionele Chinese Geneeswijze. Binnen de TCG worden verschillende therapieën gegeven:
- Acupunctuur
- Chinese Kruidentherapie
- Tuina / Chinese massage therapie
- Moxa
- Cupping

Deze behandelmethoden kunnen zowel afzondelijk als in combinatie worden toegepast.

Lees meer

Waarom Acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij een groot aantal klachten en heeft nauwelijks bijwerkingen. En omdat bij een acupunctuur-behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Daarnaast heeft het een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens, vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust!

Vergoedingen en acupunctuur

Gezondheidsnet over acupunctuur

Acupuncturisten uit Groningen

Acupuncturisten uit Utrecht

Acupuncturisten uit Assen